Hadoopin kilpailija HPCC AWS-pilvessä

Hadoopista puhutaan yhä enemmän, kuten Google Trendinkin tuloksista näkee:

Kilpailua kuitenkin on ja yksi haastajista on LexisNexiksen HPCC, joka julkisti mahdollisuuden testata HPCC:ta Amazonin pilvessä.

IDC:n ennusteet vuodelle 2012

Tätä on siteerattu tiuhaan ja tässä yksi lisää:

Big Data will earn its place as the next ‘must have’ competency in 2012

Näin todettiin muutama päivä sitten julkaistussa IDC:n "IDC Predictions 2012: Competing for 2020"-raportissa. Liikettä siis riittänee ensi vuonna:

2012 is likely to be a busy year for Big Data-driven mergers and acquisitions.

Eivätkä kaikki onnistu lunastamaan potentiaalia:

HDFS ja REST

HDFS on Hadoopin käyttämä tiedostojärjestelmä. Hortonwokrs kirjoittaa blogissaan WebHDFS:stä eli tavasta päästä käsiksi HDFS:ssä säilytettyyn dataan ja lisätä sitä ilman tarvetta asentaa tai käyttää Hadoopia.

Toinen samaan tarpeeseen vastaava ratkaisu on Hoop. Tässä toisen Big Data-yrityksen, Clouderan kirjoitus Hoopista.

Big Data ja Autonomy

HP:n ja Autonomyn yrityskauppa nosti Autonomyn uutisotsikoihin ja syystä. Yritys on yksi Big Data-maailman kiinnostavimmista seurattavista. Uusi Vertican ominaisuuksia ja Autonomyn teknologiaa yhdistävä IDOL 10 julkistettiin joulukuun alussa. Tapasin tänään Autonomyn edustajan, joka oli vierailulla Suomessa. Sen perusteella, mitä lyhyen esittelyn aikana kuulin, uskon että IDOL 10 tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista seurattavista vuonna 2012.

Autonomyn osavuosikatsaus kertoo selkeästi, miten merkittävässä roolissa IDOL on yrityksen liikevaihdolle (luvut milj.$):

Big Data ja Verizon

Tässä yli 100 miljardin $ vuosiliikevaihdon tuottavan Verizonin video, jossa ajatuksia Big Datasta:

Linked Data Finland

Eilen uutisoitiin Tietokone-lehdessä ensi vuoden alussa Suomessa käynnistyvästä Linked Data Finland-hankkeesta, jonka päärahoittajana toimii Tekes. Julkisissa tietovarannoissa piilee suuri potentiaali ja niiden vapauttaminen voi tuottaa yllättäviä palveluinnovaatioita ja auttaa yrityksiä muutenkin tehokkaammin hyödyntämään omaa, ostamaansa ja muuta julkista dataa. Hankkeen kuvauksessa sanotaan hankkeen kokoonpanosta seuraavaa

Suurten datamäärien analysointi palveluna

Amazonin läheisesti Big Data-ilmiöön liittyvä palvelu eli Elastic MapReduce sai uusia ominaisuuksia tänään. Ensinnäkin käytössä on nyt Hadoopin ja Pigin uusi versio eli Hadoop 0.20.205 ja Pig 0.9.1. Lisäksi nyt on mahdollista valita virtuaali-insrtanssi joko version perusteella tai sitten määrittää, että haluaa käyttää aina uusinta saatavilla olevaa versiota. Toinen uudistus on yksityisen virtuaalipilven eli AWS Virtual Privete Cloud (VPC)-palvelun käyttö MapReducen yhteydessä.

Big Data ja vuosi 2012

Vuosi 2011 oli Big Datan hypevuosi ja vuonna 2012 tahti kiihtyy. Forrester ennustaa blogissaan seuraavaa: