Big Datan vuosi

Vuosi on vaihtunut ja moni ennustaa, että tämä tulee olemaan Big Datan läpimurtovuosi. Se, kuka tai ketkä tulevat tietomassojen säilyttämisen, käsittelyn ja hyödyntämisen markkinoilla johtopaikan viemään on vielä epäselvää, mutta ainakaan tarjokkaista ei ole pulaa.

Oraclen Big Data Appliance

Oracle tarjooma konkretisoituu. Big Data Appliance sisältää 18 Sun-palvelinta, joissa yhteensä tehoja seuraavasti:

  • 864 Gt muistia
  • 216 suoritinydintä
  • 648 teratavua tallennustilaa

Lisäksi tietenkin asianmukaiset verkkoyhteydet. Mitäkö maksaa? Arviolta 500 000 $ eli nykykurssilla noin 395 000 €. Ei ihan halpaa siis...

Pohdintaa Big Datan liiketoimintahyödyistä

PHA Consulting Petri Hakasen pohdinnan Big Datan liiketoimintahyödyistä löydät täältä.

Tietoisku Big Datasta

Ari Hovi Oy järjestää 20.03.2012 päivän mittaisen Big Data-tietoiskun, jossa olen puhumassa.

Splunking Big Data

Tuntemattomammasta päästä Big Data-yrityksiä on 400 työntekijän yhdysvaltalainen Splunk, joka lupaa auttaa eri järjestelmien tuottaman data automaattisessa hyödyntämisessä. Asiakkaita vähittäiskaupoista teleoperaattoreihin ja mainostetut tulokset kiinnostavia.

Automatisoitua logitietojen seurantaa tarjoavat myös mm: Loggly ja Logio

Big Data Deloitten raportissa

Deloitte esittää tuoreessa raportissaan lukuja ja ennusteita Big Data-markkinoista. Karkealla tasolla raportissa arvioidaan Big Data markkinoiden arvon yli kymmenkertaistuneen kolmessa vuodessa. Melkoista kasvua!

Osaajatarpeen yksistään Yhdysvalloissa arvioidaan olevan 140 000-190 000 työntekijän suuruinen seuraavan viiden vuoden aikana, joten koulutussarkaa riittää.

Big Data Finland

Sivustolla www.bigdatafinland.net voit ilmoittautua Big Data-aiheisiin aamiaistilaisuuksiin. Ensimmäinen pidetään maaliskuussa.

Big Data startup-yrityksiä

Kuten arvata saattaa, Big Dataan keskittyviä startup-yrityksiä putkahtelee kuin sieniä sateella. Gigaom.com listasi viisi seurattavaa:

Big Data rekrytointeja

Edellisessä kirjoituksessa mainittujen "stealth modessa" olevien startup-yritysten lisäksi Big Data kiinnostaa ja koskettaa kaiken kokoisia yrityksiä. Kuten aiemmin todettu yksistään Yhdysvalloissa odotetaan seuraavan viiden vuoden aikana osaajatarpeen olevan kymmenien tai jopa satojen tuhansien työpaikkoijen suuruinen.