Big Data - myrsky nousee

Zettatavuissa ilmaistut datamassat ovat suuri haaste ja myös mahdollisuus. Big Data on markkinointitermi, jonka alta löytyvät konkreettiset toimintamallit ja työkalut monimuotoisen datan hyödyntämiseen. Tarjolla on suuria kustannussäästöjä, uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja paranevaa kannattavuutta niille, jotka osaavat tarttua aikamme suurimpaan haasteeseen: Big Dataan.

Johdanto

Jos joku ei vielä tähän päivään mennessä ole kuullut käsitettä Big Data, on hän elänyt uutispimennossa.

Big Data-raportti

Tänään pidettiin kevään toinen aamiaistilaisuus aiheesta "Mitä on Big Data?" Eufriksen koulutustiloissa Hämeentiellä Helsingissä ja kiinnostus aiheeseen näyttää vaan lisääntyvän. Täällä World Economic Forumin raportti Big Datasta.

Hadoop-video

EMC:n videossa "Big Ideas: Demystifying Hadoop" selitetään, mitä käytännössä Hadoop on ja mitä sillä tehdään:

Puhujaäänenä Patricia Florissi, EMC.

Big Data-trendi vain nousee

Google Trends näyttää eri hakujen suhteellisen suosion kehityksen yli ajan. Hakutermin "big data" suosio ei ole laantumassa, vaan päinvastoin on jatkanut räjähdysmäistä nousuaan koko alkuvuoden 2012.

Hadoop-koulutus

Eilen pidettiin ensimmäinen Hadoop-aamiaistilaisuus ja syksyksi on suunnitteilla lisää Hadoop-aiheisia koulutuksia, joista lisää myös täällä myöhemmin. 1.0-versioon asti ehtinyt Hadoop on nostanut kiinnostavuuttaan tasaisesi ja on tunnetuin yksittäinen nimi Big Data-markkinoilla sekä osa suurta osaa Big Data-tarjoomista.

OUG Harmony Conference

Tänään tuli sähköpostimuistutus ensi kuussa pidettävästä OUGH-seminaarista, jossa paljon Big Dataan liittyviä kiinnostavia esityksiä ja demoja tiedossa. Oman esitykseni aiheena koruttomasti: "Big Data". Koko ohjelma ja ilmoittautumiset täällä.