Rovio hakee Hadoop-osaajaa

Tänä vuonna Hadoop-osaamisen kysyntä kasvaa ennätyslukemiin. Indeed.com:n trendikäyrässä Hadoop-sanan sisältävät työpaikkailmoitukset ovat olleet tasaisessa nousussa. Tosin vuodenvaihden toi mukanaan pienen kuopan:

Espoossa Rovio hakee Hadoop-osaajaa ja tänä vuonna näitä tullee jo paljon enemmän kuin vuonna 2012.

Affecton toimitusjohtajan blogikirjoitus big datasta

Affecton toimitusjohtaja Pekka Eloholma kirjoittaa big datasta otsikolla "Jokainen toimitusjohtaja istuu kultakaivoksen päällä". Öljylähde tai kultakaivos, niin näinhän se on ja sen ympärille big data -ilmiön suosio rakentuu. Kilpailuetua on tarjolla, niille joita aihe kiinnostaa:

Top 5 big data -projektia (avoimen lähdekoodin)

Näitähän riittää, top-listoja siis. Tässä yksi, jossa ainakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja esiteltynä:

Big data -aamiaistilaisuus IBM:llä

"Big Data - tiedon vallankumous" (Docendo 2013) tulee kauppoihin ensi kuussa ja siihen liittyvä aamiaistilaisuus pidetään IBM:llä 19.03.2013, lisätietoa täällä.

Amazon Redshift saatavilla

Amazonin pilvipalveluiden tarjonta laajenee: nyt Amazon Redshift kaikkien saatavilla.

Saatavusalueena ei vielä EU-alueen palvelinkeskusta Irlannissa, mutta eiköhän sekin sieltä tänä vuonna tule.

Artikkeli big datasta ja Hadoopista

Yhdessa Ari Hovin (Ari Hovi Oy) kanssa kirjoittamani juttu big datasta ja Hadoopin roolista:

Tutkimus big datan hyödyistä julkisella sektorilla

Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy tiedottaa Kauppalehdessä tutkimusyhtiö Penn, Schoen & Berlandin big data -tutkimuksesta, jossa aiheena julkishallinto ja big datan potentiaali.

Big data KPMG:n asiakaslehdessä VIEW 1/2013

KPMG:n uusimmassa asiakaslehdessä (vai sidosryhmälehdessä?) kirjoitetaan mistäpä muustakaan kuin big datasta.

Big Datasta kaikki hyöty irti

Big datasta eli yritysten ja julkisen sektorin tuottamasta valtavasta tietomäärästä voidaan jalostaa kilpailukykyä parantavaa hyötytietoa. Se vaatii uudenlaista osaamista ja toimintatapojen muutosta.

Big data Taustapeili-ohjelmassa aiheena (radio)

Big data oli teemana nyt myös uusimmassa Taustapeili-ohjelmassa (YLE).

Big data on iso juttu.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kaikki verkossa liikkuva informaatio tallennetaan sellaisenaan. Informaatiosta jalostetaan tietoa mitä moninaisimpiin tarkoituksiin, kuten tuotekehitykseen tai viranomaiskäyttöön. Mullistus herättää yksityisyyteen liittyviä kysymyksiä. Kuka saa tietoa hyödyntää, kenen luvalla ja millä säännöillä?

Big data -tietoisku

Ari Hovi Oy järjestää kolmannen kerran Big data -tietoiskun, jossa olen puhumassa. Tällä kertaa osallistujat saavat myös painotuoreena maaliskuussa ilmestyvän "Big Data - tiedon vallankumous"-kirjan (Docendo).

Big data on kuollut, kauan eläköön big data!

Venturebeat.com:ssa oli kirjoitus muutama päivä sitten otsikolla Big data is dead. What's next?. Tätä on lainattu melko tiuhaan viime päivät. Uutiset big datan kuolemasta ovat kuitenkin huomionhakuisuutta. Totta on, että ilmiö on yhtä hankalasti määriteltävissä kuin pilvipalvelut ja tarkoittaa niin montaa asiaa, ettei se oikeastaan tarkoita mitään. Käsitteenä big data on tosiaan saavuttanut sellaisen laajuuden ja kaiken kattavuuden, että se on menettämässä merkitystään.

Hadoop ja Pivotal HD

Hadoopissa on tulevaisuus

Tätä on ennustettu tiuhenevaan tahtiin viime vuodet ja uusia projekteja Hadoopin ympärille ilmestyy kiihtyvään tahtiin. Clouderan Impalasta olen kirjoittanut jo muutamaan otteeseen ja nyt tuli Greenblumilta uutuus, joka lupaa pestä Impalan 100-kertaisella nopeudella... (Lue lisää täältä "Why Hadoop Is the Future of the Database")

Kiinnostavia Hadoop-projekteja vuonna 2013 seurattavaksi

Tämä lista on peräisin Gartnerin blogista ja kuvaa kehittyvän ekosysteemin laajuutta hyvin. Pelkkä Hadoop sellaisenaan ei kelpaa muuhun kuin harjoitteluun. Vakavassa käytössä tarvitaan apuun projekteja ja Clouderan, Hortonworksin, MapR:n ja Greenblumin jakeluiden tyyppisiä ratkaisuja.

Eufris saa uudet koulutustilat

Yritykseni Eufris saa uudet toimitilat tänään osoitteessa Hämeentie 153, 00560 Helsinki.

Uudet koulutustilat

1.3.2013 Eufris saa käyttöönsä lisää tilaa Bia Parkista osoitteessa Hämeentie 153, 00560 Helsinki. Käyttöön tulee suuri tietokoneluokka (n. 60 paikkaa) ja toimistotilaa sekä uusi neukkari. Nykyisten Hämeentie 69:ssä sijaitsevien tilojen pieni luokkaa tulee toimistokäyttöön ja isompi tietokoneluokka jää koulutustilaksi.

Uusien tilojen avajaiset pidetään huhtikuun alussa ja siitä lisätietoa myöhemmin.

Inteliltä uusi Hadoop-jakelu

Hadoopin versioista alkaa olemaan melkoinen liuta tarjolla (Greenblum, Cloudera, Hortonworks, MapR...) ja lisää puskee markkinoille jatkuvasti: nyt Intel julkisti omansa. Valintapäätöstä tai edes kokonaiskuvaa muodostavalle tarjonta muuttuu yhä sekavammaksi. Valinnan teko ei ole helppoa ja ennustaisin, että mielenkiintoisia projekteja on edessä, kun väärästä valinnasta halutaan hypätä nopeammin etenevään junaan lähitulevaisuudessa...