HP HAVEn -big data analytiikka-alusta

Uusia big data -ratkaisuja julkistetaan jatkuvasti, nyt uutuus tuli HP:lta:

Big datan hyödyntämistä helpottaakseen HP tuo markkinoille uuden big dataa varten laaditun analytiikka-alusta HAVEnin. Se muodostaa HP:n omien ohjelmistojen, laitteiden ja palveluiden avulla uuden sukupolven big data -haasteisiin vastaavan analytiikkasovellusten ja -ratkaisujen kokonaisuuden.

HAVE yhdistää HP:n omia ratkaisuja, kuten yrityskauppojen kautta haltuun saadut Autonomyn ja Vertican. Mukana paketissa on myös Hadoop.

Big data -selvitys

Big data -markkinat Suomessa

Ivorio tekee Liikenne- ja viestintäministeriön toimeksiannosta kansallista selvitystä big data -markkinoista, -toimijoista, paikallisista ratkaisuista ja koko ekosysteemistä nykytilassaan. Osalle yhteistyökumppaneistamme olemme jo lähettäneet ennakkotietoa haastatteluista ja kyselyistä ja tämän ja ensi viikon aikana lähtevät lomakekyselyt liikkeelle.

Koska selvitys valmistuu?

Selvitys julkistetaan syyskuun alussa.

Hadoop-koulutuksia

Keväällä oli taas useampi Hadoop-koulutus, muutama yrityskohtainenkin. Kesällä julkistetaan Ivorion oma Hadoop-sertifikaatti Ivorio Nordic Hadoop Certificate, josta lisää tietoa loppukesästä.

Hortonworks sai 50 milj.$ lisää rahoitusta

Pääomasijoittajat pumppasivat yritykseen tällä kierrokselle 50 milj. $ lisää kerrotaan yrityksen blogissa. Hortonworks on yksi tunnetuimmista Hadoopin varaan liiketoimintansa rakentaneista yrityksistä ja sen jakelu löytyy mm. Microsoftin ja Joyentin pilvipalveluista. Kolmikko Cloudera, Hortonworks ja MapR hallitsee medianäkyvyyttä puhtaasti Hadoopiin keskittyneiden uudehkojen big data yritysten joukossa.

Suomen big data -kentän kartoitus

Ivorion big data -selvityksen kyselylomakkeet on nyt lähetetty ja selvityksen julkistus tapahtuu syyskuun 2013 alussa.