Hadoop vuonna 2015

Hadoop on vakiinnuttanut asemiaan vuosi vuodelta, vaikka vieläkään suurin osa organisaatiosta ei sitä käytä. Hadoopin tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, ekosysteemi etenee vauhdilla. Ennusteita riittää ja on riittänyt. Gartnerin taannoinen ennuste povasi vuodesta 2015 vuotta, jolloin suurin osa (kaksi kolmasosaa) edistyneistä analytiikkaratkaisuista sisältää Hadoopin. Samalla Gartner lopetti big datasta puhumisen strategisten teknologiatrendien listassaan (omien ennusteidensa mukaisesti) ja vaihtoi käsitteen edistykselliseen analytiikkaan (Advanced Analytics).

IBM hakee Hadoop-myyjiä

IBM etsii Suomeen ja Ruotsiin Hadoop-myyjiä:

Hadoop Sales Specialist

IBM is all about Analytics. The Hadoop Hunter is a quota-carrying sales specialist responsible for opportunity progression and closing of software sales that solve our customers Big Data and Analytics challenges.

Lue lisää

Eficode etsii big data -asiantuntijaa

Eficode hakee vahvistusta big data -osaamiseensa:

Etsimme kasvavaan big data -tiimiimme monipuolista big data -eksperttiä. Osaat suunnitella ja toteuttaa erilaisia datan talteenotto-, rikastus- ja jalostusratkaisuja, mieluiten niin järjestetyn kuin järjestämättömänkin datan ollessa kyseessä. Tehtävässäsi toimit uusimpien big data -ratkaisujen parissa, joten business intelligence / data warehouse -taustasta on työssäsi merkittävä hyöty.

Lue lisää

Vuoden 2015 Hadoop-trendejä

Forbesin blogissa Teradatan C. Twogood listaa vuoden 2015 Hadoop-trendejä seuraavasti:

  1. Hadoop-onomics
  2. SQL becomes the Killer App
  3. Enterprise software vendors close Hadoop gaps
  4. The Hadoop skills shortage disappears
  5. Hadoop clusters bloom in the cloud
  6. Hadoop isn’t just for analytics anymore
  7. Another distribution
  8. Hadoop becomes part of the operating system

Big data -yrityskenttä tiivistyy

Jo pitkään on povattu, että big data -ilmiön synnyttämistä lukemattomista uusista ohjelmistotaloista lupaavimmat päätyvät suurten ICT-jättiläisten haaviin. Viime aikojen yrityskaupat osoittavat tämän ennusteen osuneen oikeaan. Forbesin artikkeli tältä viikolta kertoo Hitachin panostuksesta perinteisten tallennusratkaisujen kylkeen sopivasti osuvaan analytiikkapakettiin Pentahon hankinnalla.

Open Data Platform

IBM, GE, Pivotal, Hortonworks ja muut big data -toimijat avasivat Open Data Platform -nimisen hankkeen, joka tähtää kiihtyvään tahtiin monipuolistuvan Hadoop-ekosysteemin haltuunottoon niin, että tarvittaisiin vähemmän räätälöintiä ja omaa kehitystyötä yrityksissä:

Kokeile Hadoopia

Hadoop-jakeluita on tarjolla paljon ja onneksi niitä pääsee myös kokeilemaan. Clouderan Hue-demossa saa tuntumaa CDH-jakeluun (demo.gethue.com). Lataamalla ja asentamalla pääsee kokeilmaan kaikkia tunnettuja jakeluita: