Big data ja pilvipalvelut -tietoisku

Kevään viimeinen "Big data ja pilvipalvelut"-tietoisku Helsingissä pidetään 5.6.2015 Radisson Blu Royal -hotellissa Kampissa. Tilaisuus sisältää uuden "Big data ja pilvipalvelut" kirjan (Docendo 12/2014). Tervetuloa kuulemaan ajankohtaiset kuulumiset big data -maailmasta!

Ilmoittautuminen täältä

Big data ja pilvipalvelut -koulutus Aalto PRO

Tämä viikko alkoi "Big data ja pilvipalvelut"-tietoiskulla Aalto PRO:lla. Nämä kaksi ilmiötä ovat lähentyneet toisiaan viime vuosina huimasti ja on helppo ennustaa, että kehitys jatkuu myös lähitulevaisuudessa. IBM:n Watson-pilvipalvelu tai koneoppimisen palvelut Microsoftin ja Amazonin pilvipalveluissa ovat hyviä esimerkkejä viime vuosien kehityksestä. Osaamiselle tämä asettaa mielenkiintoisen haasteen. Hadoop-pilvipalvelun tehokas hyödyntäminen edellyttää, että yritys muutenkin käyttää pilvipalveluita. Lisäksi paine julkisen hallinnon avoimen datan saamiseksi julkiseen pilveen kasvaa.

Internet of Things -koulutus MIF:llä

Kesän viimeisiä koulutuspäiviä on MIF:n Internet of Things -koulutus:

Esineiden internet (Internet of Things, IoT) on askel, joka tuo digitalisaation arkipäivään myös internetin ja tietojärjestelmien ulkopuolella. Ennusteiden mukaan verkottuneiden laitteiden lukumäärä maailmassa lasketaan miljardeissa vuonna 2020. Tämä ilmiö vaikuttaa kaikilla elämän alueilla ja toimialoilla.

Lue lisää