Nyt voit tilata "Big datan perusteet"-verkkokurssin ja tutustua big datan perusteisiin omaan tahtiisi:

Big datan perusteet -verkkokurssilla saat rautaisannoksen big dataa teoriassa ja käytännön esimerkein. Verkkokurssiin on tiivistetty keskeiset asiat ja tunnetuimmat käytännön esimerkit kokonaisuudeksi, jonka voit käydä läpi ja omaksua omaan tahtiisi.

Verkkokurssiin sisältyy tukimateriaalina myös kirja "Big data ja pilvipalvelut" (Docendo 2014):

Big data ja pilvipalvelut -kirja

Big data ja pilvipalvelut muodostavat yhdessä meneillään olevan tiedon vallankumouksen ytimen. Molempiin liittyvät lupaukset ja odotukset liikkuvat globaalisti tuhansissa miljardeissa euroissa, eikä tästä muutoksesta ole yhdelläkään yrityksellä tai julkishallinnon organisaatiolla varaa jättäytyä sivuun. Big data ja pilvipalvelut ovat kattokäsitteitä ilmiölle, joka muuttaa maailmaa nopeasti ja perusteellisesti. Uusien teknologioiden tunteminen on perusedellytys ilmiön ymmärtämiselle. Ymmärtäminen on edellytys toiminnalle.

Big data ja pilvipalvelut tarjoavat mahdollisuuden saavuttaa kilpailuetua, lisätä joustavuutta sekä säästää kustannuksissa kaiken kokoisissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa. Osaajista on jo nyt pulaa ja tämä kirja pyrkii osaltaan lisäämään ymmärrystä ja auttaa löytämään suunnan nykyisille ja tuleville hankkeille.

Krjassa esitellään big datan ja pilvipalveluiden keskeiset tekijät, teknologiat ja mahdollisuudet. Vieraskirjoitusten ja case-esimerkkien avulla esitellään jo tehdyt toteutukset sekä saatavilla olevat ratkaisut.

 

VERKKOKURSSIN SISÄLTÖ:

SISÄLTÖ
Big data - lyhyt historia ja tilanne nyt
Big datasta on nyt kiihtyvään tahtiin puhuttu viisi vuotta. Mikä on käytännön tilanne tällä hetkellä, mikä sellainen on mahdollista, johon ei viisi vuotta sitten vielä pystytty?
Big data -teknologiat
Big datan hyödyntäminen vaatii teknologiaa ja siihen liittyvää osaamista. Tunnetuimpia uusia välineitä ovat Hadoop ja sen varaan rakennetut ratkaisut sekä pilvipalveluina tarjottavat kokonaisuudet. Tässä osiossa käymme läpi Hadoopin historian ja sen käyttötarkoitukset käytännön esimerkein ja tutustumme tunnetuimpiin big data -ratkaisuihin.
Big data ja pilvipalvelut
Pilvipalvelut ovat lunastaneet paikkansa markkinoilla. Yhdessä big datan kanssa ovat pilvipalvelut yksi meneillään olevan murroksen keskeisistä mahdollistajista. Tutustumme tämän hetken tunnetuimpien ekosysteemien tarjoamiin mahdollisuuksiin käytännön esimerkkien kautta

Kymmenen konkreettista ideaa
Ehdotuksia ja ideoita käytännön projekteiksi big datan ja pilvipalveluiden hyödyntämiseksi.

Verkkokurssin materiaali on ladattavissa myös PDF-muodossa. Äänitiedostoja ja videoita et voi ladata, mutta kuuntelu- ja katsomiskertoja ei ole rajoitettu.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Roskapostitorjuntaa.