Hadoop-kursseja alkaa nyt olemaan tarjolla useammassakin oppilaitoksessa. Esimerkiksi Aalto-yliopiston kurssi pilvipalveluista sisältää Hadoop-opetusta ja Haaga-Helia-ammattikorkeakoululla on oma kurssinsa Hadoopista (3 op.):

Hadoop on datan ja informaation tallennus- ja analysointialusta, jonka käyttö lisääntyy organisaatioissa. Hadoop on Big Data -ilmiön perusinfrastruktuuri tarjoten puitteet hajautettujen datamassojen tallennukseen ja käsittelyyn. Tietoliikenneverkon tietokoneklustereiden palvelimissa olevia datamassoja voidaan käsitellä rinnakkain ja samanaikaisesti yksinkertaisen ohjelmointirajapinnan avulla.

Lue lisää kurssista

Yrityksistä kurssitusta tarjoavat mm. Sovelto ja Ari Hovi Oy.

Sovelto

Big Dataa voidaan kuvata neljällä sanalla (4 V’s): Volume, Variety, Velocity, Variability. Eli dataa on valtavasti, se on hyvin strukturoimatonta ja sitä myös koko ajan tulee valtaisasti lisää. Se on siis dataa, jota ei saada eikä ole järkevääkään laittaa relaatiotietokantaan.

Microsoftin Big Data -ratkaisu on HDInsight, joka on 100%:sti Hadoop-yhteensopiva Windows Azure –pohjainen palvelu.

Lue lisää

Ari Hovi Oy

Opi hands-on-tekemisen kautta ymmärtämään Hadoopin ja Hadoop-ekosysteemin perustyökalujen mahdollisuudet päivässä. Näe kuinka Hadoopia hyödynnetään helposti ja nopeasti ilman ohjelmointitaitoja. Kuule parhaat käytännöt Hadoopin hyödyntämisessä tietovarastoinnissa ja analytiikassa.

Lue lisää

Leave a comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Roskapostitorjuntaa.