Hadoop palveluna

Jo pitkään on Amazon tarjonnut pilvipalvelussaan AWS:ssä yhtenä palveluna valmiiksi konfiguroitua Hadoop-klusteria. Microsoftin Azure on toinen tunnettu pilvipalvelu, josta Hadoopia saa palveluna. Googlella ei omaa Hadoop-jakelua ole, mutta Google pilvipalvelu Computing Cloud:ia toki voi käyttää myös Hadoopin alustana:

Click to Deploy Apache Hadoop

The Apache Hadoop 2.4.1 framework supports distributed processing of large data sets across clusters of computers.

Hadoop will be deployed in a cluster of Compute Engine instances. Each instance will use a boot disk and separate data disk.

The Hadoop cluster uses a Cloud Storage bucket as its default file system, accessed through Google Cloud Storage Connector. Visit Cloud Storage browser to find or create a bucket that you can use in your Hadoop deployment.

Lue lisää

On helppo ennustaa, että tulevaisuudessa yhä harvempi pystyttää ja ylläpitää omaa klusteriaan. Pilvipalveluiden kustannus-, luotettavuus-, käytettävyys- ja lisäpalveluhyödyt painavat vaakakupissa yhä enemmän. Lisäksi sitä mukaa, kun datavarantoja tuodaan maksutta tai maksusta saataville pilvipalveluiden markkinapaikoille, on yhä mielekkäämpää vielä myös oma data sinne, missä kaikki muukin data on: pilveen.

Leave a comment

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Roskapostitorjuntaa.