Pilvipalvelut kuriositeetti ilmiön alkuvaiheessa

Usko pilvipalveluiden mahdollisuuksiin oli suuri ilmiön alkuvuosina, mutta käytännön toteutukset olivat vielä harvassa ja skeptisyys suurta. Nyt vuonna 2015 näyttää jo selvältä, että paradigman muutos omistamisesta ja pitkäkestoisista sopimuksista kohti joustavia palveluita on vääjäämätön ja myös peruuttamaton. Markkinamurroksesta hyvänä esimerkkinä toimii Salesforce.com, joka tuli tunnetuksi asiakkuuksien hallinnan tarjoamisesta palveluna (CRM SaaS), mutta tarjoaa nykyään paljon muutakin sovelluskehitysalustasta edistyneeseen analytiikkaan.

Liikevaihdon kasvu on ollut huimaa ja ennusteiden mukaan Salesforce.com:n tilikauden 2018 liikevaihto ylittää jo 10 mrd $ rajan.

Ekosysteemina Salesfrorce.com:n vaikutus on vielä suurempi. IDC arvioi, että vuonna 2018 tuo kerrannaisvaikutus on globaalista yli 270 mrd $! Samoin ekosysteemiin kuuluvien konsultti- ja muiden partneriyritysten liikevaihto on moninkertainen Salesforce.com:n liikevaihtoon verrattuna.

By 2018, Salesforce and its ecosystem of customers and partners will create 1 million jobs and generate $272 billion in GDP impact worldwide.

 • Cloud computing generates jobs by permitting an increase in IT innovation, which in turn supports business innovation and increased GDP in local markets.
 • Those jobs will engender another 1.5 million indirect or induced jobs, as customer revenue drives new positions in supply and distribution chains, and as new employees spend money in the general economy.
 • The Salesforce ecosystem currently generates 2.8 times the revenues of Salesforce itself and is expected to grow to 3.7 times as large as Salesforce.

  Lue lisää

Haastettuina ovat nyt SAP, Oracle, Microsoft, IBM ja muut. CRM-markkinoiden liikevaihdosta yli puolet tulee pilvipalveluista ja Salesforce on asiakkuuksien hallinnan globaali markkinajohtaja. Tätä ei olisi moni uskonut tapahtuvaksi kymmenen vuotta sitten.

Salesforce.com:lla on jalkansa myös analytiikkamarkkinoilla (mm. uusi Wave-palvelu ja IoT-pilvi). Nähtäväksi jää kuinka hyvin se tässä markkinassa onnistuu. Hyvänä esimerkkinä muutoksen nopeudesta ja massiivisuudesta Salesforce.com toimii kuitenkin jo nyt. Nopeat todella syövät hitaat.

Leave a comment

Filtered HTML

 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
Roskapostitorjuntaa.